Läppspel

Igår lekte jag lallande fåne mest hela dagen. Trippelåterhämtningsmåndag efter WE-tävling på UPK under söndagen. Dressyrmomentet gick riktigt bra även om det blev några missar för att jag ville lite för mycket, men hellre det, än passivitet. 68,4 % belönade de två internationella domarna med och vi tog ledningen i LAn.
 
Foto: Åsa Cidh
 
Till teknikstarten hade vi vilat oss i lastbilen och disponerade tiden innan start riktigt bra. Sen blev det lite trubbel - blandad poängkompott - på banan, vi behöver träna banor minsann. 
 
Foto: Åsa Cidh
 
13 hinder i tekniken och sen var det dags för 11 (hinder nr 9 och 12 strukna från tekniken) hinder i speeden. Även om det var knackigt i tekniken så låg vi riktigt bra till inför tredje momentet, bara vi var hyfsat snabba.
 
Foto: Åsa Cidh
 
Riktigt bra flyt fick vi, men det var bara det att jag klantade till det, i näst sista hindret - precis som jag sett ett par andra medtävlare gjort - och blev utesluten. Måste sett ut som ett stort frågetecken när domaren förklarade läget efter att vi dansat över mållinjen.
 
Foto: Helena Wiklund
 
Hoppsan, det var ju lite okul, även om målet med dagen först och främst varit att ha kul. Och det hade vi ju ända tills vi åkte ut, och det var inget Banjo märkte. Fin fin fläta i svansen som Helena fixat hade vi också!
 
Foto: Helena Wiklund
 
I och med uteslutning i tredje momentet var det bara att packa ihop och åka hem (man kan inte bli placerad om man utesluts i något av momenten) och med tanke på att jag inte skulle tänkt tanken att utsätta skallen för speedmomentet för ett par år sedan var det bra att påbörja återhämtningen så fort som möjligt.
 
En knapp timme tar det att köra från UPK till Banjos upplandsbox och visst hängde jag läpp när vi rullade, men vid ungefär tio minuter kvar av resan märkte jag att jag satt och log. Ilska och besvikelse hade runnit ner i Fyrisån eller så, bara glädje och stolhet för vår prestation och samvaro med trevliga människor och djur!
 
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.