Internationellt äventyr

 
Packa höll vi på med flera dagar i förväg, och detta med lite nerver utanpå eftersom klartecknet från klassificeringsteamet inte kom förrän torsdag eftermiddag innan avfärden på måndagen. Lisa var en hejare på att surra! Både surra foder och prata, tihi.
 
 

For i typiskt aprilväder, som faktiskt blev ganska jobbigt över småländska höglandet. Men till rastplatsen Helsingborgs Fältrittklubb kunde vi smyga in sent. På hemvägen dröjde det faktiskt ända till Östergötland innan det började snöa.

 

 
Tidiga morgonritter både i Helsingborg och Merzen i Tyskland blev det. Ganska iskallt tyckte matten och Banjo var hur fin som helst. 
 
 Foto: Helena Ager

Onsdag kväll och torsdag morgon var det träning på tävlingsbanan, en halvtimme på varje bana. Vi lärde oss hur vi skulle anmäla oss för de trevliga (de bara såg stränga ut) funktionärerna. Och jag fick hålla tungan rätt i munnen för att inte krocka.

 

 

Torsdag eftermiddag var det både ”trot up” och klassificering. Så jag missade Lisa och Banjos show. Mina siffror blev samma som de nationella och efter att de sett mig rida på fredagen fick jag mitt efterlängtade kort som gäller till 2020!

 

 Foto:Helena Ager
 

Lite varmt att springa i vinterjackan men visarna behövde ju vara enhetligt klädda. Lisa hoppas på pikétröja nästa gång. Hur fina som helst var de, men höll på att välja fel utgång och det blev skratt.

 

 Foto: Helena Ager
 

Fredag eftermiddag var det då dags för den internationella debuten. Förberedda var vi och ändå var det väldigt svårt att få till det inne på banan. Vi hade roligt och jag höll mig ganska lugn, trots att jag fem minuter innan start fick veta att jag övat in ett fel i programmet - det jag red i Tyresö fredagen innan - för att det stått fel i svenska översättningen. Sista diagonalen ska inte vara ökad galopp utan ökad trav, hoppsan sa.

 

 Foto: Helena Ager
 

63,419 i vårt Team test är vi stolta över även om vi kan väldigt mycket bättre. Banjo var så stolt att han inte ville lämna banan när vi fått vänta vid bana 2 tills tävlande ekipaget var färdig och inte skulle störas av passage. Många skratt från funktionärer blev det. 

 

 Foto: Helena Ager

Lördagens Individual championship test är snäppet svårare och jag hade bestämt mig för att Banjo skulle ha landat lite mera i miljön. Men han var lite trött. Vi fick kämpa ganska bra på framridningen och fick go hjälp av vår tuffa lagledare Agneta Aronsson. Både nöjd och inte nöjd. Kvalgränsen är 60 så det målet satte vi, men bättre kan vi ju. 

 
Foto: Helena Ager
 

Danskarna var överlägsna i lagtävlan och hade grymt många segrar. Vi applåderade förstås artigt men blev rätt trötta på Dannebrogen. Grymma Anita Johnsson knep segern i grade I kür så vi fick se rätt fana till slut.

 

 Foto: Helena Ager
 

Söndagen hejade vi på våra kompisar som tog sig till küren innan det var dags att vända hemåt igen. Fantastiska röstresurser i vår trupp, verkligen härligt att bli så hejad på! 

 

 

Hemresan gick väldigt bra. Trevligt att vi var flera som övernattade på samma ställe i Tyskland även om vi hade lite olika upplägg. Jag tittades konstigt på när jag valde att gå upp i ottan och rida. Vi funkar liksom lite olika. Lite vimsigt blev det där på måndagsmorgonen och det beror nog på lustiga vägskylten - ööh, inte köra in i träd? Och inte att boxgrannen for iväg samtidigt som vi gick ut på ridbanan. 

 

 Kanske ska ha en sån på släp nästa gång. Hm, Lisa måste ta BE-kort!

 

 
 

Ätit, druckit, gödslat och kissat. Han gillar verkligen att slabba så det var bara att skura bussen igen. Lärde sig tala om när det var dags för gos istället för mockning. Liksom att vi märkte att 20 minuters promenad några gånger per dag gjorde susen för att vara lugn i boxen. 

 

Mina bästa mular

 Som Lisa har skämt bort mig och min prins, inte bara med flätor. 
 
Vad gör man inte för att få ett par stämplar i passet!
 

Borta bra men hemma bäst!

 

 Foto: Helena Ager
 

Väldigt tacksam för all hjälp jag fick att ta mig start, vilken seger! 

I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.