Salig

En salig helg har det varit. Salaortens ridklubb hade lagt in Paraklasser på sina fina tävlingar och då ville jag förstås passa på att öva. Lördagen viktes åt team Don Gayble, vi har letat lämplig klass för Katarinas pampiga kille ett tag, och så dök mitt lagtävlansprogram upp. Motsvarar msv C ungefär.

 

Koll på klockan, heja Pite!
 

Först var tanken att starta både Banjo och DG första dagen men det blev så få starter i grade 4 och 5 att det blev för besvärligt att få ihop schemat. Och med facit i hand, var det alldeles utmärkt att kunna fokusera på en häst per dag.

 

Don Gayble f 2005 Don Charly-Rex Äg: Katarina Persdotter Hägglöf
 

Väldigt lyxigt att bli servad av mångsysslande hästägare/chaufför/groom/fotograf/matfixare/tvinga-i-Kristina-vatten-och-druvsocker m m och med i bussen var också DGs medryttare Lida som filmade och Filip som hejade. 62,326 % fick vi ihop och även om DG var lite spänd på banan kändes det som han var lika stolt som vi när vi packade ihop.

 

Igår var det dags för team Banjo och det lite svårare individuella mästerskapsprogrammet. Andra inskolningstillfället för chaufför/medhjälpare Martin och vi lärde oss att inte glömma arbetsskorna hemma för man får inte leda häst med, om än stadiga, Crocs. Allt flöt egentligen fint men i ingången av första slutan frustade Banjo till och jag tappade tyglarna. Sen red jag fel en, två och höll på att bli en tredje, men vinglade tillbaka till rätt skrittväg, gånger. Så nu har jag gjort årets felridningar färdigt! Vi fick också öva på att det applåderades åt bana två när jag red upp på medellinjen för avslutningen galopp-halt/ryggning/samlad trav. Blev ett par överladdade steg men vi hittade snabbt tillbaka. 

 

 Körde så knapparna rök, två på lördagen och en på söndagen.
 
 
 
 Summerar en fin fin helg med fina människor och hästar! 
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.