Full rulle

Summerar veckan om än det bara lördag. Ska rida ut en sväng i dag och på söndag tror jag Banjo får helga vilodagen för jag ska döma div III. Invigning idag av vinterhagen som bästa Hussegroomen putsat till. Denna vinter ska Banjobus få gå i samma hage oavsett vad vädret hittar på. För mycket vatten på upplandslera blir först såpa och sen extra sugpropps - ja ja, även rulla sig för att få ett pansarskal - material. Så vi är lyckliga för minskad risk för fläkskada och avdragande av skor.

 

 

Tisdagen svettiga dressyrpass följdes upp med balansövningar med vår bästa biomekaniksfröken Anne. Det blev att bromsa upp (haha) och fundera på det där med aktivitet i bakbenen. Om bakbenet ska lyftas snabbare ska det också vara längre i luften, alltså måste ett framben vara längre i marken. Anne, har koll på forskningen som säger att bärighet istället ökar när bakbenens bromsfas (del av tiden bakbenenstår på marken) förlängs. Medan bakbenen bromsar kan frambenen lyftas, vilket då leder till mer lyft i frambenen.

 
lååångsam trav med kort mellan bommarna = svårt
 

Igår hade vi faktiskt ingen träningsvärk efter de finurliga bommarna utan följde upp dem med ett kanonpass hos vårt hemliga vapen. Inga transportsträckor mellan hindren hos Katarina inte, utan hela tiden koll på bärigheten. Tänk vad lätt det blir med dressyren sen när det inte är några bommar i vägen!

 












Kom ihåg mig?
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.