Släppa

Redan dags igen att reflektera och släppa taget om gången vecka. Härligt solsken istället för snöstorm denna måndag så det blev en skön liten skrittur med padd och bettlöst idag. Försökte hålla en lektion om allemansrätten när Banjo passade på att käka granris när jag kollade på en gullig boande ekorre. Han bara ”vi har ju kommit överens om: Bett i munnen = inte äta, grimma (dit räknas bettlöst träns) = äta tillåtet!” 

 

 Inte äta granris utan markägarens tillstånd Banjo!
 

I onsdags skulle vi filma program i ridhuset och jag kom ner i god tid för uppvärmning. Men vid dörren var det stopp - helt igenisat efter snöstormen. Fick ringa efter hackor och framridningen fick ske på småvägarna utanför ridhuset. Jättestolt över att vi fick till det i alla fall, och inte vände hem igen som grannekipaget som dök upp strax efter oss gjorde.

 

 Vända 
 

Ett par dagar senare var vi tillbaka i ridhuset och jag kämpade med övertagande högersidan som jag sett lura mig på filmen. Riktigt duktiga var vi faktiskt. Lördag var vi ute och njöt av fågelsången i skogen för att ladda upp för ett pass hos Katarina Bonde igår söndag.

 

 Snygga älgspår
 
 

Det där ”less is more” tröttnar vi inte på. Började med enkla cavaletti och litet hinder på volt, innan det var dags för några serier. Upptäckte att jag jag tjuvhåller lite i tyglarna och Banjo har blivit så lydig att jag måste komma ihåg att be om framåt också. Vilken skillnad mot när det bara var full fart framåt som gällde - det är så häftigt att det börjar bli lite mer finlir.

 

 Nu hoppar vi ur bild!
 

Boksläpp har jag varit på också, Anne Källgrens ”Med handen på hjärtat - psykologin mellan människa och häst”. Perfekt att njuta några rader till frukost varje dag. Tänk att jag har tre goa vänner som släppt så fina böcker 20,21 och 22! 

I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.