Hemma

Äntligen är de hemma på Kvek, grabbarna! Förra söndagen hämtades de hem. I Tungelsta hade vi bestämt träff med Lena och Mathilda Loheim som gett mig förtroendet att förvalta deras ögonsten Barcino QRE, B2 kallad. Han, som aldrig åkt B-kortsbuss, klev glatt på bilen och stod som ett ljus tills vi lastade av på Kvek. Där väntade vår underbara granne Kate, som skulle hålla honom sällskap medan Banjo plockades upp. Banjon blev lite störd mitt i eftermiddagsmaten och gnäggade, som han aldrig gjort tidigare, till sina brudar när vi rullade iväg.
 
B2 och Banjo
 
Vädret har varit, och är en utmaning än så länge, så så många uppsittningar har det inte blivit ännu. Prioriterade Banjo först för B2 är coolare att lämna ensam hemma i sin lilla lägenhet "3an" på 24,75 kvm. Banjos "2an" har 13,5 och så finns 1an, dit vi önskar en sällskapsponny på 10,5.
 
Fiffiga lösdriften med vindnät i fönstren.
 
 
Nu går grabbarna i var sin hage eftersom de har vinterbeslag men de ska säkert kunna gå tillsammans längre fram. 
 
"Säkert att du bara har bastuved i famen och ingen mat till mig?"
 
Trodde att jag skulle ha dem tvärt om i hagarna, men B2 ville ha nedervångingen och Banjon sin "Banjoplan". Så dagtid har Banjo tillgång till B2s box som sin ligghall.
 
En liten stund har det gått att sola på Banjoplan.
 
 
 
Lite typiska, står och vilar nära varandra som om de var i samma hage <3
 
 
 
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.