Avsutten tant-fredagsgrupp

Inte sedan flytten från Piteå i december 2015 har vi haft återträff, men tänk att det blev av till slut. Vilmas 20-årsdag skulle firas och hon envisas med att bo i Norrbotten och min hemklubb Piteå rid- och körsällskap skulle ha sin årliga WE-tävling. Och då fick jag en ledig fredag mellan de båda aktiviteterna!

 

  

Anita jobbar fortfarande på Hällans Hästcenter så vi kunde hålla till i kända lokaler och behövde inte gå vilse. Värmde upp med att släppa hästar i skrittmaskinen, fodra och mocka. Innan det var dags för klassiska kaffe och choklad.Mycket avhandlades och det var rent av så mycket att vi fick förlägga en hel del tid på annat håll också. Men det jag ska dela med mig av här är ”vad-som-hände-i-Norge”

 

Det blev en ostart där. Jag älskar sättet att bara placera ett o- framför vilket ord som helst, typ ”jag är oäten”! 

 

 

Resan på 72 mil den 17 maj gick lysande och vi kom fram i bra tid för ridning och i strålande skick. På torsdagen skulle vi rida lite mer strukturerat innan vetcheck och det blev en rätt smärtsam upplevelse för mig. Banjo var pigg och glad, men jag kunde inte hitta fokus på grund av lite olika saker i omgivningen som var annorlunda gent emot tävlingen i Belgien. Lite duggregn gjorde att det inte syntes att jag grät när jag red i alla fall, och jag gick iväg till en tom framridningsbana och avslutade med bra känsla till slut. 

 

 

Banjo dansade genom ”trot-up” men sen visade det sig att vi föll på en teknikalitet kring vaccinationsregler härrörande 5 år tillbaka i tiden. Hoppsan, vad jag tappade fotfästet då jag redan var låg. Och så pass att jag och min telefon trillade ur lastbilen och jag sedan blev liggande ett par dagar på hotellrummet med en gammal nödtelefon utan Internet. 

 

 

Banjo fick en fin norgesemester i isoleringsbox, där han hade full koll på de andra stallen. Inte lika kvalmigt i uteboxen heller. Omskött/motionerad trettioelva gånger om dagen av bästa-groomen-ever blev han också. Natten mot måndag kom vi hem i ett stycke och jag har kunnat rida ett par pass med onda knäet. Nu funderar vi på hur vi laddar om och kommer igen.

I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.