Fatta

Vintertid idag och i måndags startade vinterträningen på allvar med ett besök av equiterapeut Monika Smith som en fin kick off. Banjo fick beröm för fint skick och han njöt för fullt av genomgången med bland annat djupvågsmassage.

 

 
 
Det är mycket man ska fatta när man rider och jag tror inte det kommer ta slut på polletter som ska falla ner. Lite det som är tjusningen, att jag aldrig blir fullärd.
 
Onsdag var det dags för ”jag-vet-att-jag-är-petig-nu” Anne-Carin och det är så roligt att vi börjar fatta galoppen mer och mer. Med riktigt bra bärighet blev det några riktigt fina byten - tjoho! Och nu känns det som vi börjat fatta hur vi ska bära oss i trav också. Åkte hem med ett leende på läpparna.
 
Foto: Madeleine Siverbratt
 

Torsdag såg Anne till att medvetandegöra än mer kroppskännedom hos mig som gjorde det lättare för Banjo att bära sig själv. Fredag var det dags för dressyr-med-bommar-i-vägen hos Katarina. Och nu börjar allt jobb med bärigheten genom sväng fram till språng bära frukt så vi kan landa i balans och styra vidare. Kunde rulla hem med bästa känslan någonsin.

 

 Sötaste tungan
 

Igår lördag stod jag på marken och coachade Lydia med WE hinder. Banjo är en fantastisk läromästare i att öva tekniken med lans och annat. Och så var de så söta, när den minsta ryttaren skulle nå ner till bordet från den högsta hästen liksom!

 

Fortsatt mys med Lydia idag blev det för Banjo idag medan jag dömde dressyr. Som sagt, vinterträningen är officiellt igång där vi gått ut hårt för att bara öka nu då.

I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.