Vinst

Jag brukar svamla om berg-och-dalbana och så har veckan verkligen varit. Det har varit tillfällen från att seger har varit att ta sig ur sängen till att komma till start på tävling med Banjon.

 

Startade veckan med en mysig tur i skogen innan det var dags att gå in på ridbanan och rida igenom MsvC:1. Övade också på att vänta med att ta bort gödsel, som jag lätt blir väldigt störd av, till efter ritten och det flöt på ganska bra. Tisdagen lekte vi lite på lina och med bommar från marken. Sanerade flodhästen och packade bilen inför onsdagens tur till Strängnäs. Men vaknade vid fyratiden av kräk, så det var bara att ställa in. 

 

 Tjoho!
 

Tog mig upp och ut på torsdagen och joggade lite på grusvägarna. Fredagen hade Madde och jag sett fram emot länge och massor. Ingen av oss var dock i särskilt bra form, typiskt nog, men vi skruvade ner förväntningarna. Och litade på att ”det blir sällan som man tror, men alltid bra hos Katarina Bonde”. Rena rama medicinen hos henne, eftersom hon är så noga med den mentala biten.

 

 Tempo!
 

Och kära nån, vilket spännande pass det blev. Det tog en stund att smälta (sov som en stock hela eftermiddagen efter det). Kluriga övningar med 8-or och den första, lilla, gick riktigt bra. Bra bärighet i svängarna, svängarna som skulle hinnas med i tid. Men när det var dags för stora 8-an skulle vi skruva upp tempot. Både jag och Banjo tyckte det gick fasligt fort (blev sen påmind om att det inte var så länge sedan jag var rädd för en galoppbom och red på ett rätt skarpt bett). Sammanbrottet var nära men skulle ju inviga det nya ryggskyddet så jag bet ihop. Behöll positionen i sadeln och påmindes om ben intill och låg hand. Anridningarna gick jättebra men jag blev frustrerad av att vi landade i korsgalopp ibland. Jobbade med att hantera frustrationen och förklaringen att vi tappade lite balans i språnget och får ta oss igenom den fasen. Det kostar visst att se ut som en hoppryttare, haha.

 

Micklem utan bett!
 

Bästa Madde tömkörde mr B på lördagen när hon såg att jag var för vinglig för att få så mycket vettigt gjort. Banjon var på hugget och kom till jättebra jobb efter en stund. Såg jättetrevligt ut och Banjon trivs bettlöst.

 
"Säg tack till sponsorerna!"
 
 

Igår söndag, skramlade Hussegroomen och jag iväg nio mil till Åsebo och skulle öva på ”skarpt läge”. Fin framridning i ett litet mörkt ridhus, Jättefin tävlingsbana där Banjo blev lite spänd först men slappnade av allt eftersom i programmet. Matten missade halterna, sprattlade en del med benen och blev lite stum i handen. Mr B tuffade på och verkade glad och stolt och för första gången upplevde jag att jag hann med att känna och agera, typ mjukna i handen, inne på en tävlingsbana! Stundtals riktigt bra följsamhet och dagens bästa var de enkla bytena med betygen 8 och 7!   67,619 och vinst!

 
 
 
Ordningen återställd!
 
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.