Grönska

Rubrik som passar bra idag tycker jag. Mest då i verbets andra betydelse. 

1 vara eller bli grön

blomstra, frodas, växa, gå framåt

 

Vi fick oss en fin midsommarrunda hemma på ridbanan idag. Skulle egentligen fått rida hos Katarina Bonde fast det var midsommarafton men hon  fick lämna återbud stackarn. När återbudet kom satt jag på en pall vid Banjos boxdörr och lekte hund - ni vet så där en hund lyfter ens hand för att man slutat klappa. Banjon gillar inte att vara ensam så jag höll honom sällskap medan han torkade sin regnvåta rygg. Vi fick en så fin stund där i stallet tillsammans med svalorna. Kunde till och med gå ifrån honom en stund för han kom på att han kunde kolla på brudarna genom fönstret.

 
Årets midsommarstång med coronastaket!
 

I onsdags var vi hos Anne-Carin och trimmade riktigt duktigt. Fick mycket positiv feedback för sadel och sits, att jag kämpat på med det. Och det är så kul att alla bitar börjar falla på plats. Och när jag tänker så brukar det dyka upp en ny pusselbit att ta tag i, haha. Skrittade av inomhus för hua vad mygg som ändå hann att fastna under Banjos mage på väg till bilen. Men jag har lov att slå hej vilt när det gäller bromsar och myggor så det blev lite extra strö på golvet till hemvägen.  

 
Foto: Maria Eriksson
Roligare när stallägaren skickar bild på lycklig häst i nya hagen än ett svullet öga, men väldigt tacksamt med så bra koll!
 

Blev vila sig i form över förra helgen och inställd hoppning på fredagen för det var något odjur som orsakat ett svullet öga. Ingen feber så det var bara att spola och hålla efter så la det sig. 

 
Måla hästen grön, så syns den inte i gräset...
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.