Turkos

Igår vart det äntligen lite svalare efter minns-inte-hur-många-dagar-med-30grader. Lagom till stallstädningen i lördags införskaffades en ny vingelsäker skottkärra. Sista exemplaret på Bauhaus och vi slapp att montera! Ursnygg färg och jag tänker att jag inte byter umgänget med Banjon mot badstrand med turkost vatten, så det så!
 
Bästa kärran!
 
Hästarna har fått gå ute om natten och fått komma in några timmar mitt på dagen i stället i hettan. Verkar ha varit uppskattat och Banjon har varit hur fin som helst att rida så nu letar vi lite tävlingar framöver.
 
Härliga uteritter både igår och idag med lite lägre temperatur. Matten blir inte så överhettad då, och kan koncentrera sig på att öva på att släppa fram den svaga, skadade sidan i sitsen. Inte klokt vad mycket man kan träna på ute på skogsvägarna. Lite lätt att bli bortkollrad av alla härliga dofter och fågelkvitter bara. Turligt nog hade jag med mig en extra godis i fickan för jag fick kliva av och lirka bort en sten som fastnat i en framhov idag. Hittade en lite större sten att använda som uppsittningspall och han står ju som ett ljus och väntar på "kakan".
 
Snälla Jonna fick på täcket innan skuren.
Då passade han på att inviga det då!
 
 
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.