Stenkul

 har vi så här i semestertider. Jag tjatar nog rätt ofta om mina tre fina träningsben och att pallen skulle trilla utan alla tre. Och att jag kan skicka film från den ena till den andra är så befriande mot hur det var för "hundra" år sedan med tränare som tyckte att "du ska inga andra gudar hava jämte mig". Och som tur är så tar de inte semester samtidigt!
 
 B2 är så söt i sin lilla hoppsadel!
 
Heja Banjon!
 
Den här veckan har både Banjo och B2 varit och tränat hos Katarina så matten är ganska matt nu. Banjo var först ut i måndags och vi nördade verkligen ner oss med rakriktningen och hålla mig mitt över hästen i språnget. Uppmärksammades på att vi blivit riktigt duktiga på anridningen! 
 
När det var B2s tur att åka hade jag testat att ställa Banjon i lilla boxen som bara fungerat som förråd tidigare. Det var tydligen en bra melodi enligt mr B att vara lite mer inramad och jag hade bäddat med B2s gummimattor och lite spån så jag slapp oroa mig för stressad pojke ensam hemma. 
 
Håll i hatten matten, jag fixar det här!
 
Lite spänd först på tjusiga utebanan var han, B2, men jag låtsades som om det regnade och han följde mig bättre och bättre. Hela känslan var också mycket bättre än sist och Katarina var härligt positiv till vår utveckling. Gnetade med övergångar och jobbade med cavaletti i trav. Efter lite galoppjobb, där vi fick till riktigt häftiga fattningar gick vi tillbaka till cavaletti med lite kortare avstånd och det var jättekul att guldklimpen svarade fint tillbaka utan att jag behövde dra i tyglarna, utan bara räta upp mig.   
 
 
 Plötsligt hände det, skjutdörren gick upp!
 
Veterinärbesök idag för vaccinering av grabbarna och skötselstallet fick bra betyg. I morgon kommer hovis och vi får testa att ha supernära till bilen med tunga utrustningen. 
 
 Grusbilen hittar själv till Kvek vid det här laget, kanske blir det en rundcorall här!
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.