Utgå

Banjo och jag har hyrt in oss på underbara Kulla Vreta, Körlinge och Viggeby men tänk att få utgå hemifrån när det ska ridas och tränas! Det spar så mycket energi för mig att slippa resan till stallet, liksom att kunna dela upp sysslorna över dagen och inte göra-allt-på-en-gång-när-jag-är-i-stallet. 
 
 
Fuxpromenad!
 
Hemflytten och utökandet av familjen med B2 har ändå, förstås, tagit rejält på krafterna och det gäller att ta en sak i taget för att räcka upp handen och utgå finns ju inte på kartan. Snöoväder, sadelkrångel och tappsko gjorde att vi mest stannade på gården de första veckorna men nu har vi börjat rulla till träning igen. 
 
Banjobus
 
Och förra onsdagen påstod Banjo att det även var dags för honom att fundera på, om inte sadeln behöver justeras igen. Värmningen i ridhuset på Arphus hade känts okay men vid lektionsstarten ville buspojken bredda sig lite bak och vi tänkte lägga på en padd för att testa vad han försökte säga. Men en visningssadel, Alissum, hade just lämnats in, så den provade vi lite på skoj och Banjon vart jätteglad! 
 
Full rulle!
 
För mig kändes det också oväntat bra så till gårdagens träning hade vi hunnit få med oss en annan modell från Equiline, för återigen trollade Lina på Mustang Saddlery fram en återbudstid till oss. Jättefin känsla igår så spännande fortsättning följer.
 
Sötnosar!
 
B2 har haft besök av sina gulliga ägare och inte ett öga var torrt vid återseendet. Hunsade Banjon lite lagom för att visa att han är kung av Kvek nu, gjorde han. Och jag tror inte Banjo misstycker, han verkar jättenöjd med att ha en hagkompis och slippa vara chef.
 
 
Sluta fota, vi ska ut på promenad!
 
 
 Framåt går det med att lära känna B2, han är verkligen en positiv och bussig kille. På söndag ska vi försöka oss på en lektion med Anne igen, om vi kan låta bli att hoppa ur en sko.
 
 
 
 
 
 
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.