Nervöst

Förra måndagen hade vi en tid hos Mustang saddlery för sadelkoll. Var hyfsat säker på att få behålla dressyrsadeln och trodde att hoppsadeln behövde en liten puff framtill. Jag är så tacksam att bara ha en timmes resa till bästa Lina och Denise och Banjon skulle ju ändå gärna åka bussen efter sin fåniga vurpa. Men jag har sällan varit så nervös för att sitta upp, var så snurrig hemma att jag slarvade bort tränset. Lyckades behålla lugnet och skamset erkänna det efter upptäckten när vi kom fram, och det fanns förstås resurser för "du är inte den första", haha.  I stallet var det inga problem med sadlarna, hoppisen åtgärdades och "dressyren behöver du egentligen inte sitta upp i" och i ridhuset var det bara att ta ett djupt andetag och låta buspojken skritta iväg. Och det kändes som vanligt, jag var så orolig att det skulle kännas konstigt efter buset i hagen. Tjoho, vilken lättnad! Det blev inte många varv innan vi var på väg hem igen, glada i hågen.
 
 
 
Guldhjälp!
 
Testade att rida lite mera strukturerad på tisdagen och det gick så bra att jag bokade tid senare i veckan för terminsstart hos Katarina Bonde. Där började vi med cavaletti och skänkelvikning i trav. Det var lite segt att hitta bra dragläge, rätt takt och fotförflyttning i början och jag fick vara uppmärksam på min vilja att börja överrida då. Ordning fick vi efter ett tag och galoppen var direkt jättefin, så bara att slipa på diamanten där. Katarina lade upp en liten serie med tre minihinder och hjälpte oss hitta lugn (vi tände till rätt rejält där och tidigare hade jag nog bara blivit hängande i tyglarna) och balans. Tjoho, vilken känsla!
 
Kom igen då, vad väntar du på matte!
 
Jajjamensan, fattas bara!
 
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.