Spika

Att det hamras och spikas på ett nytt stall hemma på Kvek är ingenting Banjo störs av där han bor på fina Viggeby. Men när han spikade sin serie fyror som avslutning på förra onsdagens dressyrpass gjorde han sin matte ännu lyckligare än vanligt.
 
Snygga flätor när vi ska iväg, men grimman matte - även om vi har halsband i bussen duger det inte att ledas ut i lerig nylongrimma va!
 
Tittandes i backspegeln så var det ett fint pass på Arphus förra onsdagen. Bra jobb med sidorna i både trav och galopp. Kämpade till oss riktigt fina öppnor och tragglade även lite skrittpiruetter. Och som sagt, det jag minns i både kropp och knopp - serien. Kanske ska ta och försöka hitta en msvB:5 att starta i!
 
Foto av "alla sidor". Hur många har en Banjo?
 
I torsdags hade vi anmält oss som frivilliga på universitetsdjursjukhusets forskningslabb. Först var det invägning och hullbedömning. Banjon stod som ett ljus och såg ut att njuta av uppmärksamheten. 565 kg och en 6:a på en tiogradig skala där 5 är perfekt och så här års, inför vintern, är vi så nöjda med lite fettdepåer så.
 
Fortsatte att stå som ett ljus inne bland alla dyra apparater gjorde han också, som tur var. Så nu finns en 3D-modell av snyggingen för att användas i vidare studier av rörelsestörningar.
 
 
 
Spikrak väg framåt kanske.
 
Grusvägarna är mjuka och fina att rida på nu, så där skojar vi runt en del. Ibland vill vi åt samma håll, och ibland inte. Men det är alltid glada steg in på ridbanan där vi ofta avslutar med några varv. Tror han har det rätt bra min lilla pålle, fick djupvåg och akupunktur av vår equiterapeut Monika idag och han såg så drogad ut efter en stund att jag blev grymt avundsjuk.
 
 
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.