Jubileum

10 år sedan vi gjorde vårt första försök att ta oss till SM. Det var enklare kvalregler då, dagens hade jag nog haft svårt att klara, då. Jätteroligt att kvalité och status för Paradressyren höjts under de här åren. Vad det lider har det nog jobbats fram en mellannivå också, som WE:s riksmästerskap eller LagSM som vi hobbyryttare har en annan väg att nå. Stolta är vi, att vi har kämpat på Banjon och jag, och hittat motivation att utvecklas. Fyra brons och tre silver kan vi summera!
 
Olika valörer på medaljerna, men alla är vi segrare!
Foto: Helena Ager
 
För en vecka sedan gav vi oss iväg till Skövde och fina Grevagården. Hästarna fick stå i lyxiga fasta gäststall och det var nära till allt. Verkligen en jättebra anläggning och superduktiga arrangörer!
 
Lite nervöst att ge sig ut på "öppen bana" på tisdagskvällenkvällen för det blir lätt lite stökigt i min skadade skalle att hålla koll. Men min coola kille tog hand om mig och fixade både mötande häst som fick "spunk" och en annan som svängde in i en diagonalsluta precis framför oss med viftande svans. 
 
Foto: Helena Ager
 
Onsdagen var första tävlingdagen och jag skulle starta på eftermiddagen. Måendet var inte det bästa och jag fick verkligen kämpa för att kunna genomföra. På framridningen fick jag trava eller galoppera ett varv och sedan skritta för att hämta andan och så vidare. Banjo var lugn och fin och bar mig runt som den hjälte han är! 61,389 % och en tredjeplats i klassen var jag väldigt nöjd med. 
 
Hoppades att jag skulle vara piggare på torsdagen och då skulle vi också starta på morgonen vilket brukar fungera bättre för mig. Och, jajjamänsan, jag var mycket piggare och det kände min häst som la i en växel till. Klantade till det med en felridning, men 65,221 % 
 
Foto: Isabelle Andreassen
 
På fredagen hade vi "vilodag" och vi fick sällskap till den lilla minirundbanan i utkanten av området där vi joggade lite i alla gångarter. Banjo, sin vana trogen, hade koll på vad som var "hemåt" och där la han i bromsen och visade tydligt att han ville gå på tur. Försökte förklara att SM-hästarna inte fick lämna området.
 
På kvällen fixade vi hästbesiktning (tur att inte ryttarna ska kollas, haha), soundcheck och en titt på banan. 
 
Från start på onsdagen. 
Foto: Helena Ager
 
Lördag klockan 10.07 var det finaldags i kür. Vi var verkligen laddade och Banjon gav mig mycket att göra främst på framridningen. Och det redan innan det blev prisutdelning för children SM-final på tävlingsbanan bredvid. Det var rätt spännande inne på banan också och det var start utifrån istället för inifrån som det varit i kvalen. Bara att försöka hålla mr B sysselsatt istället för att hitta spöken. Ritten kändes helt ok och det var väldigt roligt och lärorikt. Vi placerade oss 3:a både i klassen och totalt!
 
Tjoho!
 
Banjo fick pris för bästa SWB -häst i grad 4, ville bara äta gräs...
 
Vilken hög med bonuspriser! För det var ju en seger bara att komma till start!
 
 
 
Banjo boy!
 
Sötast i hela världen!
 
I januari 2009 började jag blogga lite ”hästdagbok” på familjens gård Gustabergs hemsida, och så har det fortsatt fram till oktober 2015 då gården såldes och det blev övergång till egen blogg.

I maj 2009 råkade mamman, matten och makan ut för en olycka och förvärvade en hjärnskada. Beteendevetaren trodde hon skulle bli helt återställd men har fått landa i att det inte blev så. Det har blivit mycket annat och i år en start i Para-SM med bästa Banjo.

Tanken är att bloggen får fortsätta vara en slags reflekterande hästdagbok.